• Rheko draagt bij aan duurzaamheid

  Rheko wil zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. We staan midden in de maatschappij en hebben niet alleen sportiviteit en saamhorigheid, maar ook maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

  De volgende zaken zijn hiervoor gerealiseerd:

  Zonnepanelen
  Onze zonnepanelen hebben het eerste jaar 11300 kWh geproduceerd. Deze productie is hoger dan ons verbruik.

  Warmtepomp
  We hebben een warmtepomp voor het warme water voor de douches. In de winter trainen en spelen we in de sporthal en wordt deze warmte niet gebruikt. Het warme water van de boilers gebruiken we via een warmtewisselaar om het CV-water voor te verwarmen. Hiermee besparen we op ons gasverbruik.

  HR++glas
  Rheko heeft een aantal kunststofkozijnen met HR++ glas. De overige kozijnen worden nog vervangen door kunststof met HR++ glas.

  Ledverlichting
  Binnen ons clubgebouw bestaat alle verlichting uit ledlampen.

  Afval scheiden
  Rheko scheidt PMD-afval van het restafval. PMD staat voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkkarton. Samen met voetbalvereniging SC Rheden nemen wij deel aan de actie “Schoon belonen”. We houden samen ons sportpark en directe omgeving schoon. Dat wil zeggen dat wij zwerfvuil opruimen. De Rheko jeugd helpt hierbij. Behalve een schoon sportpark willen we op deze wijze onze jeugd ook iets leren. Als we dit goed doen krijgen we van de gemeente een beloning.

  Inzamelen kleine elektrische apparaten
  Rheko doet mee met een pilot van de gemeente Rheden om kleine elektrische apparaten in te zamelen. In deze apparaten zitten namelijk veel herbruikbare stoffen. Door deze in te zamelen komen ze niet bij het restafval en worden kostbare grondstoffen hergebruikt.

  Inzamelen Oud papier
  Rheko zamelt oud papier in, en dat brengt ons geld op. De gemeente subsidieert dit, omdat het veel scheelt bij het verbranden van restafval. Het inzamelen gebeurt met de kraak-perswagen.

  Inzamelen kleding
  Rheko zamelt kleding in voor Sam’s Kleding actie. Dit levert Rheko een klein bedrag per ingezamelde kilo op. De gebruikte kleding wordt verkocht en de opbrengst is voor Cordaid Mensen in Nood.

  Wil je meer informatie over onze duurzaamheidsmaatregelen: duurzaam@rheko.nl