• Jeu de Boules staat in Nederland vooral bekend als tijdverdrijf op de camping. Maar de laatste jaren wordt dit balspel ook buiten de vakanties steeds populairder. Veel inwoners in onze omgeving weten echter niet dat er in Rheden een actieve Jeu de Boules club is.

   

  Mensen leren kennen

  Hoewel regelmatig de meetlat tevoorschijn komt om de afstand tot het kleine houten balletje te bepalen, is de Jeu de Boules club van Rheko vooral een gezellige ontmoetingsplek voor senioren. Er wordt niet alleen een balletje gegooid, maar ook een praatje gemaakt en een drankje gedronken in de kantine of op het terras. De spelers hebben altijd een ‘boule’ plezier. Het is dus een leuke sport om mensen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Bij Rheko wordt recreatief Jeu de Boules gespeeld, er wordt niet mee gedaan aan competities met andere clubs. Wel wordt ieder jaar een onderling toernooi gespeeld, met als afsluiting een etentje, gourmetten of een koffietafel.

   

  Proefdraaien
  Na bijna een jaar stil te hebben gelegen vanwege de coronamaatregelen wordt er sinds april weer Jeu de Boules gespeeld. Dit gebeurd elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur op de banen naast het clubgebouw van Rheko. Voor alle senioren die kennis willen maken met deze sport is het mogelijk om een keer te komen proefdraaien. Interesse? Vul dit formulier in.

   

  Al meer dan 30 jaar.
  De Jeu de Boules club is opgericht in 1989. De gemeenteraad van Rheden vond het destijds een waardevolle activiteit in Rheden en bood een subsidie van 385 gulden aan. Op het oude Rheko veld, waar nu de C. Weertsemastraat is, werd op gras gespeeld. In 1991 werd Rheko verplaatst naar de huidige locatie aan de andere kant van de IJsselsingel in verband met de bouw van ‘het gele dorp’. Momenteel zijn er ruim 20 leden actief, waarvan twee al vanaf het eerste uur.