• RHEDEN – Op zaterdag 10 september is de korfbal competitie van start gegaan. Alle teams van korfbalvereniging Rheko stonden te trappelen om de bal weer in de korf te kunnen gooien. Na afloop van de wedstrijden werd het seizoen geopend met een BBQ en het jaarlijkse schutterstoernooi. De winnende teams van deze editie zijn geworden: Lisa en Fajah en Eloy en Sanne. 

  Nieuwe leden welkom

  Rheko biedt sport voor alle leeftijden. Er is een kidsclub voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De activiteiten van de kidsclub zijn vooral gericht op spelend bewegen. Denk bijvoorbeeld aan pittenzakken gooien, dansen op liedjes, bellen van de bellenblaas (machine) vangen, parcours, tikkertje en andere spellen. Als de kinderen enthousiast zijn geworden kunnen ze vanaf zes jaar gaan korfballen.

  Voor senioren is er Walking Korfball. Dit is een combinatie van korfbal (in aangepaste vorm) en andere sportieve activiteiten. Walking Korfball is uitermate geschikt voor alle ouderen die op een gezonde manier willen blijven sporten, maar ook voor mensen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven. Korfbalervaring is niet nodig. 

  Daarnaast is er voor senioren ook nog een jeu de boules club bij Rheko. Hoewel regelmatig de meetlat tevoorschijn komt om de afstand tot het kleine houten balletje te bepalen, is de Jeu de Boules club van Rheko vooral een gezellige ontmoetingsplek. Er wordt recreatief Jeu de Boules gespeeld, er wordt niet mee gedaan aan competities met andere clubs. Wel wordt ieder jaar een onderling toernooi gespeeld, met als afsluiting een etentje.

  Meer info
  Voor meer informatie en een proefles kan contact opgenomen worden met Rheko via rheko@planet.nl