• Wil je jezelf nog even voorstellen?

  Ik ben dus Wim Jansen, 62 jaar, getrouwd met Karin en ik woon in Arnhem. Ik heb 2 kinderen, Sharon (35 jaar) en Kelvin (27 jaar) en 2 kleinkinderen, Tess (8 jaar) en Lynn (6 jaar). Ik werk inmiddels al 20 jaar bij de politie. Leuk en afwisselend werk waarin de samenwerking met anderen en ‘het is nooit saai’ het bijzonder maken. Naast korfbal, kleinkinderen en werk is er ook nog tijd over (soms moeten we tijd maken) om af en toe op vakantie te gaan,  en gezelligheid te hebben met familie en vrienden. Voor ons heel belangrijk.

  Wat is jouw ‘korfbalgeschiedenis’?
  Op 11 jarige leeftijd ben ik door schoolkorfbal besmet geraakt met het ‘korfbalvirus’. De twee korfbalverenigingen waar ik als speler, trainer, bestuurslid, jeugdkampbegeleider, barmedewerker, bondsscheidsrechter, DJ en oliebollenbakker mijn tijd heb mogen doorbrengen, zijn EKCA en Oost-Arnhem. Van Oost-Arnhem ben ik nog steeds lid. Daarnaast ben ik met heel veel plezier trainer en coach bij diverse verenigingen. Ik loop dus al jaren rond in de korfbalwereld.

  Waarom heb je gekozen voor Rheko?

  Ik vind het een leuke club, met nieuwe uitdagingen. Ik ga graag aan de slag met de ontwikkeling van de spelers, hen uitdagingen te bieden en om ze met plezier te laten korfballen. Daarnaast wil ik Rheko ondersteunen om een vereniging met een goed sportklimaat te zijn.

  Wat is het doel voor het komende seizoen?
  ‘Individueel en als team een groei doormaken’. Dat is ‘lekker algemeen’, maar ik ga dit interview natuurlijk niet te lang maken. Als we het goed doen, gaan we zeker verrassen. Daarvoor dagen wij de selectie uit. Ik wil de spelers uitdagen om scherp te blijven. Samen visie en doel bepalen. Daarnaast is de selectie een voorbeeld voor de jongere spelers en teams.

  Een korfbalclub wordt ‘gerund’ door vrijwilligers, vrijwilligers tekort is er ook bij Rheko .. hoe kunnen we de leden en de ouders motiveren om hun bijdrage te leveren? Ga het gesprek aan. Rheko zijn we samen, iedereen kan een steentje bijdragen!

  Gaan de andere Rhekoleden jou ook zien en spreken?
  “Ik hoop dat zeker! Mijn focus ligt natuurlijk bij de selectie, maar dat betekent niet dat ik met oogkleppen op zal lopen. Zie je mij lopen en heb je zin in een praatje? Of heb je een vraag? Kom naar me toe en ik maak even tijd voor een leuk gesprek.”